7. kesäkuuta 2010

Hapanimelä kalkkunawokki

Sweet and sour ei yleensä ole yhdistelmä joka minuun uppoaisi. Kokemukseni rajoittuvatkin hyvin pitkälti valmiisiin uncle ben’s –henkisiin ratkaisuihin joissa kylkiäisenä tulee teollinen sivumaku ja suolaa enemmän kuin laki sallii. Mutta kotitekoisena tämäkin maistuu! Tämän ruuan sielu on nimenomaan tuo ihana hapanimeläkastike (joka tosin omaan suuhuni tällä kerralla maistui hieman liian imelältä – eli vähentäisin hieman alla olevan ohjeen sokerimäärää). Kalkkuna tuntui olevan myös hieman liikaa, kasvikset olisivat riittäneet oikein hyvin!



400 g kalkkunan fileetä tai suikaleita (käytin valmiiksi savustettua kalkkunan fileetä)
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 porkkana
1 punainen paprika
100 g ituja
2 ananasrengasta
300 g nuudeleita

kastike:
1 dl vettä
1 dl omenamehua
2 rkl valkoviinietikkaa
0,75 dl sokeria (laittaisin vain 0,5 dl)
2 rkl soijakastiketta
3 rkl ketsuppia
1 rkl chilikastiketta
1 rkl maissijauhoja

1. Kuutioi liha ja pane marinoitumaan muovipussiin soijakastikkeen kanssa (jätin tämän väliin koska käyttämäni liha oli valmiiksi suolattua)
2. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kiehauta ja nosta syrjään
3. Kuori ja lohko sipuli ja valkosipulit pieniksi paloiksi. Pese ja kuori kasvikset ja suikaloi pieniksi
4. Ruskista kasarissa kasvikset, liha ja valkosipuli
5. Keitä samalla nuudelit ja valuta. Sekoita nuudelit ja kastike valmiiseen ruokaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti