24. kesäkuuta 2010

Raparperi-mantelipaistokset

Helppo ja nopea jälkiruoka jonka voi valmistaa annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan. Kirpeän makeaa! Jäätelö ois ollu tämän kanssa kova sana, mutta ei sattunu pakastimesta löytymään sitä lajia tähän hätään (kuka lie syöny…). Ohje on Glorian ruoka&viini –lehden numerosta 62 (5/2009).



4 annosta

5 dl raparperipaloja
0,5 dl sokeria
75 g mantelimassaa
1 kananmuna
0,5 dl ranskankermaa
0,25 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

1. Kuori ja paloittele raparperit ja jaa ne neljään voideltuun uunivuokaan tai yhteen suurempaan. Sirottele päälle puolet sokerista (eli 0,25 dl)
2. Raasta mantelimassa ja lisää siihen loput aineet. Sekoita tasaiseksi ja jaa seos vuokiin raparperien päälle
3. Kypsennä uunissa 200 asteessa 20-30 minuuttia. Tarjoa haaleana (maistui jääkaappikylmänäkin!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti