18. toukokuuta 2011

Hollandaise-kastiketta ja parsaa

Viime keväänä aloitin tutkimusmatkani parsan ihmeelliseen maailmaan. Salaatin ja pastan perusteella ei oikein parsan sykähdyttävin ja syvin olemus auennut. Tänä vuonna päätin luottaa klassikkoon eli parsaan hollandaisekastikkeella. Ja johan alkoi ymmärrys lisääntyä. Hapokas parsa sopii aivan täydellisesti täyteläisen voinmakuisen kastikkeen kaveriksi. Viisas on se joka tämän parin on joskus keksinyt!

Jotkut asiat näköjään vaan kuuluu yhteen!! Oikeesti!!



1 annos

4-5 tankoa vihreää parsaa
1 keltuainen
1 tl sitruunamehua
pieni loraus vettä
valkopippuria
50 g voita kuutioina

1. Poista parsoista puumainen kantaosa ja kiehauta ne nopeasti (n. 3 minuuttia riittää)
2. Vispaa teräs- tai lasikulhossa keltuainen, sitruunamehu, vesi ja valkopippuri
3. Kuumenna hieman vettä kattilassa ja nosta kulho kattilan päälle. Kuumenna hauteessa varovaisesti koko ajan vispaten. Lisää voi nokare kerrallaan ja anna entisen nokareen sulaa ennen uuden lisäämistä. Vispaa koko ajan
4. Kastike on valmista kun se selvästi sakenee ja vaalenee

2 kommenttia: