21. toukokuuta 2010

Parsa-perunasalaatti

Parsa on nyt hyvinkin ajankohtainen herkku jonka makua monet ylistävät. Itse en ole koskaan parsaa syönyt eikä sitä ole mieli edes tehnyt. Viime keväänä jo päätin (kun hieman myöhässä jotenkin ajatukseen kypsyin) että pitäähän sitä nyt maistella edes. Ja nyt oli sitten lupaus lunastettava!



Ajatuksena oli ensin että tekisin hyvinkin perinteisen parsa-hollandaise –yhdistelmän ja pastan (kaikkea uutta kannattaa maistella pastan kanssa, ei voi olla pahaa!!). Blogeja selaillessani löysin kuitenkin Soppakellarista parsa-perunasalaatin ohjeen jota päätin kokeilla itsekin! Alkuperäinen ohje löytyy Soppakellarin arkistosta, alla oma versioni.

No sitten itse parsaan. Lähimarketista ostin nipun vihreää parsaa. Napsauttelin varret poikki ja keittelin varsia suolalla maustetussa vedessä n. 6 minuuttia. Nostin sitten kylmään veteen jotta kypsyminen loppuisi. Vaikka parsatangot olivat paksuja, oli tuo keittoaika kuitenkin liikaa. Melko muhjuinen suutuntuma parsoihin tuli. Maku oli ihan hyvä, ei ollenkaan niin voimakas kuin luulin. En kyllä edelleenkään ymmärrä monien suoranaista himoa tähän keväiseen kasvikseen, mutta kyllä tätä ihan mielellään syö - varsinkin pastassa!



500g vihreää parsaa
n. 10 kiinteää perunaa
rucolaa
1 punasipuli
1/2 kurkku
100g fetaa
300 g lohta

kastike:
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 limen mehu
1 rkl viinietikkaa
1 tl Dijon-sinappia
1 tl hunajaa
suolaa ja pippuria

1. Mittaa kastikkeen ainekset pieneen purkkiin, ravista voimakkaasti sekaisin ja anna maustua jääkaapissa
2. Huuhtele parsat, katkaise puumainen tyviosa pois. Kiehauta suolalla maustetussa vedessä ja paloittele pienemmiksi paloiksi
3. Kuori ja paloittele perunat. Keitä ne parsojen keitinvedessä kypsiksi. Jäähdytä
4. Pilko punasipuli ja kurkku ja sekoita parsapalat joukkoon
5. Poista lohesta nahka ja ruodot, paloittele ja paista pannulla
6. Kokoa salaatti kerroksittain: rucolaa, perunapalat, sipuli-kurkku-parsaseos ja lohi. Paloittele päällimmäiseksi feta

2 kommenttia:

  1. minä keittelen nykyään ihan vain pari minuuttia. höyryttämällä on kyllä helpompi saada oikeankypsyistä (ei tuollaista sanaa olekaan) parsaa. tai sitten grillaamalla.

    minäkään en pidä muhjuisesta parsasta, mutta napakka on herkkua pärisevällä r:llä!

    VastaaPoista
  2. Pitääki tuota höryttämistä vielä kokeilla! Tein pastan myös parsasta ja löysin oikein ohuita parsoja, niissä rakenne pysyi kivana. Mies tykkäs enemmän niistä muhjuista...ei saa kuulemma narskua hampaissa! :)

    VastaaPoista