25. heinäkuuta 2011

Goudalla täytetyt uudet perunat

Perinteinen peruna saa hieman uutta sävyä tällä Jenssenin kiusauksesta löydetyllä ohjeella. Sopii mainiosti grillipihvin tai –makkaran kaveriksi. Meillä pojat söivät perunaa makkaran kera, itse nautiskelin perunoiden kanssa rasiallisen uunissa paahdettuja ja balsamiviinietikalla maustettuja herkkusieniä. Onneksi pojat eivät sen herkun päälle ymmärrä, sain syödä kaiken ihan itse!



isohkoja uusia perunoita
goudaa
pekoni- tai parmankinkkusiivuja

1. Keitä perunat kypsiksi ja anna niiden jäähtyä hetken aikaa
2. Leikkaa goudasta paksuhkoja siivuja
3. Halkaise perunat ja laita jokasen perunan väliin siivu goudaa. Kääri peruna pekoni- tai kinkkusiivuun
4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia kunnes pekoni on kypsää

3 kommenttia:

  1. Ahahah, kamalaa =D luin ensin jotta "ganjalla täytetyt uudet perunat".. sitten rupesin miettimään että ei helvata. Mie en ole muistaakseni koskaan edes kokeillut uusien pottujen täyttämistä,niin jotain vastaavaa voisi kokeilla pihviruoan reunalle. Mitäköhän kivaa kehittäisi kasvisversioon? Porkkanasuikaleet tuskin tuovat yhtä hyvin makua kuin liha.

    VastaaPoista
  2. Oi näyttääpä hyvältä. Meidän perheen yksi lempiruoka on jo pitkään ollut vanhalla goudalla täytetyt uuniperunat. Vanhan goudan ollessa kaupasta loppu ostettiin kerran tavallista goudaa, mutta vanha gouda on kyllä enemmän miun makuun. Me on paistettu ensin perunat, koverrettu sisus pois ja lisätty sisuksen joukkoon vanhaa goudaa, kananmunaa ja mausteita. Suosittelen kokeilemaan niinkin! Ensi kerralla taidan kokeilla itsekin lisänä pekonia.
    -Anni-

    VastaaPoista
  3. Insanity: juu, ihan juustolla mennään! :D

    Anni: miulla on ollu kans tarkotus kokeilla tehä uuniperunoita tuolla teidän tyylillä. Mie pysyttelen mieluummin näissä nuoremmissa juustoissa, maistuu miulle paremmin. :)

    VastaaPoista