13. heinäkuuta 2011

Punajuuri-suklaakakku

Edelleen ne viimeiset punajuuret vaan pyörivät jääkaapissa. Tai ihan nätisti ne siellä pussissa nököttivät. En vaan saanut aikaiseksi tehdä niistä mitään. Pari kertaa suunnittelin tekeväni pastaa, mutta jostain kumman syystä molemmilla kerroilla jäi smetana kirjoittamatta ostoslistaan eli en sitä myöskään tullut ostaneeksi. Vuohenjuusto odottaa nyt jääkaapissa ja kaipailee punajuuria jotka päätyivätkin kakkutaikinaan. Kakun kuorrutukseenkin tarvitsin smetanaa - nyt sen muistin ostaakin. Kummallista...

Ohjeen tähän suklaiseen kakkuun olen saksinut joskus talteen Maku-lehdestä.



200 g tummaa suklaata
100 g voita
3 punajuurta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria

kuorrutus:
150 g tummaa suklaata
1,5 dl tomusokeria
125 g smetanaa
0,5 dl mantelirouhetta

1. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa
2. Sulata voi
3. Kuori punajuuret ja raasta ne hienoksi
4. Sekoita kuivat aineet kulhossa
5. Vatkaa munat ja sokerit toisessa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon jauhoseos, voisula, punajuuret ja suklaa. Sekoita tasaiseksi
6. Pingota irtopohjavuoan (halk. 26 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia. Jäähdytä kakku ennen kuorruttamista
7. Sulata kuorrutteen suklaa. Sekoita joukkoon siivilöity tomusokeri ja smetana. Levitä kuorrutus kakun päälle ja ripottele pinnalle mantelirouhe

2 kommenttia:

  1. Eli käytit tuoreita punajuuria ja et keittänyt niitä ennen raastamista?

    VastaaPoista
  2. Raakana punajuuret, kyllä! :)

    VastaaPoista