17. elokuuta 2018

Hyrskypotut

Tänä kesänä on meidän takapihalla grillattu varmaankin ennätyspaljon. Yleensä olen ajatellut, että grillaaminen on työlästä ja monimutkaista ja pitää olla jotenkin kauheasti kaikkea ja aina jotain erityistä. Tänä vuonna olemme grillailleet usein ihan vaan jotain hyvää makkaraa tai simppelit nopsat pihvit. Lisukkeena olemme yleensä syöneet ihan vaan salaattia. Työnjako on meillä grillatessa selvä: se, joka osaa lihan paistamisen, paistaa lihan ja se, joka ei osaa paistaa lihaa, hoitaa lisukkeet. Myös raivailu sujuu näppärästi: se, joka tykkää pelata tiskikonetetristä, pelaa tiskikonetetristä ja se, joka ei tykkää tuosta pelistä, pesee grillin. Hommat hoituvat näppärästi ja molemmat ovat tyytyväisiä!

Työpäivän jälkeen ei kovinkaan kummoisia lisukkeita viitsi ryhtyä vääntämään – siinä mielessä salaatti jollain pienellä twistillä on kiva valinta. Mutta koska nautimme viikosta aikuisten kesken, täytyy ruokapuoleen kuitenkin hieman panostaa. Aikuisten kesken ei ruualla onneksi ole kiire, lämpimänä kesäiltana on kiva istuskella pihalla ja syödä vaikka vähän myöhemminkin.

Tämä perunaohje loikkasi eteeni Facebookista Yhteishyvän julkaisemana. Perunan kaveriksi sipulia, tilliä, paksua ranskankermaa ja voita. Ei vaan voi mennä pieleen. Valkosipulin ystävänä lisäsin perunoihin vielä hieman raastettua valkosipulia. Tämä perunahyrsky maistui juuri sopivalta lihaisan artesaanimakkaran kaverina!

Alla oleva ohje on isommalle poppoolle, siitä voi sitten soveltaa määriä oman ruokapöydän jäsenten määrän mukaan. Tässä ei mitat ja määrät ole onneksi niin justiinsa!5 annosta

1 kg uusia perunoita
vettä ja suolaa keittämiseen
4 kevätsipulia
(2 valkosipulin kynttä)
1 ruukku tilliä
250 g ranskankermaa
50 g voita
mustapippuria myllystä

1. Keitä lohkotut perunat suolalla maustetussa vedessä täysin kypsiksi. Valuta vesi pois.
2. Hienonna sipulit ja tilli ja lisää ne muiden ainesten kanssa kattilaan
3. Laita kattila päälle ja ravistele sitä voimakkaasti, niin että perunoiden rakenne hajoaa hieman ja makuaineet sekoittuvat joukkoon hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti