29. maaliskuuta 2021

Graavilohisalaatti

Kumma juttu tämä graavilohisalaatti. Ruokaisia salaatteja on tehty – lämpiminä ja kylminä versioina ja lohisalaattiakin jonkun kerran. Siitäkin huolimatta ei ole koskaan tullut mieleenikään käyttää salaatissa graavilohta!

Sellainen salaattiannos kuitenkin odotti minua eräänä päivänä, kun töistä kotiin (siihen toiseen kotiin) saavuin. Muruseni oli keittiövuorossa ja oli loihtinut tällaisen uutuuden odottamaan. Kieltämättä hieman epäilin ruuan toimivuutta – lähinnä kalan pehmeän rakenteen vuoksi. Mutta maut toimivat aivan huikeasti, eikä rakenne ollut ongelma.

Syödessämme tuumailimme – niin kuin aina uuden ruokalajin äärellä – kuinka tätä voisi jatkojalostaa ja muutamia ideoita saimmekin. Me söimme salaatin ruisleivän kera, mutta mietimme, että seuraavalla kerralla ruisleipäviipaleet voisi leikata krutongeiksi, pyöritellä tilliöljyssä ja paistaa pannulla tai uunissa rapeiksi. Siinä tapauksessa pähkinät voi salaatista jättää vaikka poiskin. Tähän ruokaan kävisi todella hyvin myös kananmuna. Joko keitettynä, uppomunana ja jos oikein haluaa hienostella niin confit-keltuainen toimisi tässä annoksessa aivan mahtavasti!

Oikein hyvä kokeilu, jalostaen jatkoon!

 


 

 


 

kurkkua

miniluumutomaatteja

omenaa

paahdettuja ja suolattuja pähkinöitä

graavilohta

rucolaa

 

tilliöljy:

yhden sitruunan mehu

saman verran oliiviöljyä

tuoretta tilliä hienonnettuna (maun mukaan)

suolaa

mustapippuria

 

1. Valmista salaatti. Pilko kurkku, tomaatit ja omena sopiviksi paloiksi ja asettele ne lautasille. Rouhi pähkinät ja ripottele ne kasvisten päälle. Paloittele graavilohi ja levitä viipaleet salaatin päälle.

2. Valmista tilliöljy sekoittamalla ainekset sekaisin. Annostele kastiketta reilusti lautasille

3. Nosta päällimmäiseksi rucolaa

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti