25. maaliskuuta 2009

Andalucian kanakeitto

Edit 5.3.2018. Tätä keittoa olen tehnyt kerran aiemmin - noin yhdeksän vuotta sitten näköjään! Vanha postaus jää nyt tämän keiton uuden tulemisen alle. Keitosta jäi tuolloin mielikuvaksi hieman mauton ja aivan liian lihaisa soppa, jossa olisi kyllä ainesten perusteella ollut potentiaalia vaikka mihin. Annoin keitolle uuden mahdollisuuden ja valmistin sen hieman eri tavalla – aineksia lisäillen ja muutellen. Lihaa vähemmän ja hieman erilaista, kasviksia enemmän ja huolellisempi maustaminen. Nyt keitto olikin aivan ihanaa - täyttävää ja maukasta. Vielä jäin kaipaan tuoreen yrtin raikkautta, purjo ei ihan täyttänyt sitä kolosta. Seuraavalla kerralla vielä tuoretta persiljaa niin aletaan olla aikalailla hyvässä kokonaisuudessa.



1 pkt pekonia
300 g broilerin suikaleita
1 tl savupaprikajauhetta
1 valkosipulin kynsi
1 sipuli
2 porkkanaa
1 paprika
1 prk tomaattimurskaa
6 dl vettä
1 rkl hunajaa
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
1 dl pientä pastaa
pieni pala purjoa

1. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja ruskista palat teflonkattilassa.
2. Lisää kattilaan broilerin suikaleet ja ruskista nekin.
3. Kuori valkosipulin kynsi ja raasta se kattilaan. Lisää myös savupaprikajauhe. Kuullota hetki, varo ettei valkosipuli pala
4. Kuori ja hienonna sipuli, kuori ja suikaloi porkkana ja pese ja paloittele paprika. Lisää kasvikset kattilaan ja kypsennä viitisen minuuttia
5. Lisää tomaattimurska ja vesi ja mausta liemi hunajalla, sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna kiehuvaksi
6. Lisää kattilaan pasta ja keitä kypsäksi
7. Huuhdo purjo ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Lisää purjorenkaat valmiiseen keittoon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti