25. maaliskuuta 2009

Andalucian kanakeitto

Espanjan makuja kanakeiton muodossa! Mie keitin lisukkeeks vielä riisiä keiton sekaan, saatiin sit kahdelle päivälle riittävä soppa. Aikaisemminki taisin sanoa että en oo keittojen ystävä (enkä varsinka kanakeiton), mutta tää maistuu kyllä! Kinkun sijaan kävis hyvin myös pekoni, mie käytin savukinkkukuutioita (vissiin ovat olleet tarjouksessa jossain kun pakastimessa pari pussia semmosia oli :D ). Seuraavalla kerralla taidan laittaa lisäks myös porkkanaa, jotenkin tuntui liian lihaisalta keitoksi.



400 g broilerin suikaleita
oliiviöljyä
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 paprika
(1 porkkana)
1 prk tomaattimurskaa
n. 2 dl vettä
200 g savukalkkunaa (tai palvikinkkua)
1,5 dl kuivaa valkoviiniä (tai vettä ja sitruunamehua)

1. Kuumenna öljy ison kattilan pohjalla ja paista broilerin suikaleita hetki. Lisää paprikajauhe ja suola ja sekoittele hetki
2. Lisää hienonnetut sipulit ja kuullota
3. Lisää paloiteltu paprika (ja porkkana) ja kuullota
4. Lisää tomaattimurska ja säilykepurkillinen vettä ja keitä viitisen minuuttia
5. Lisää kinkku ja keittele hiljakseen puolisen tuntia
6. Lisää viini ja kiehauta. Tarkista maku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti