10. maaliskuuta 2009

Juuresraastevuoka

Näppärä kasvislisuke talven sesonkikasviksista, juureksista.



Ohje on joskus aikanaan RuokaPirkasta napattu. Tähän voit käyttää suosikkijuureksiasi. Vaihtelua saa käyttämällä makukermoja (esim. kolmen juuston kermaa) tai lisäämällä raasteen sekaan aura-, feta- tai koskenlaskijajuustoa murusina.



1 kg juureksia raasteena (esim. bataatti, porkkana, lanttu, palsternakka, juuriselleri)
1 sipuli
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl parmesaaniraastetta
2 rkl tuoretta persiljaa
1 rkl tuoretta rakuunaa
2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
mustapippuria

1. Kuori ja raasta juurekset suureen kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää silppu raasteen joukkoon
2. Raasta parmesaani ja hienonna yrtit ja lisää ne raasteen joukkoon. Lisää kulhoon myös seesaminsiemenet ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos voideltuun uunivuokaan
3. Sekoita kermaan kananmuna ja hunaja. Vispaa tasaseksi ja lisää seos vuokaan
4. Kypsennä 175°/1 tunti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti