1. maaliskuuta 2009

Suklaamousse

Viikonlopun kunniaksi tein tällaisen laihduttajan unelman: ei yhtään lisättyä sokeria! Rasvaa tosin on sit senkin edestä! :D Tämä ohje on Yhteishyvän ruokalehdestä - hieman muunneltuna. Jos käytät tähän esim. 70-prosenttista suklaata, kannattaa lisätä suklaa-voiseokseen 1-2 rkl tomusokeria. Tavallisella tummalla suklaalla tuli ihan tarpeeksi makea.



150g tummaa suklaata
50 g voita
2 munaa
2 dl kuohukermaa

1. Sulata voi ja suklaa mikrossa tai pienessä kattilassa
2. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan
3. Lisää keltuaiset voimakkaasti vatkaten suklaaseokseen
4. Vatkaa kerma vaahdoksi
5. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi
6. Lisää vaahdot suklaaseokseen varovasti käännellen
7. Anna vetäytyä kylmässä muutama tunti ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti