(EDIT 18.6.2025)
Perusohje täyteläiselle suklaamousselle, joka valmistuu vaivattomasti. Tähän voi käyttää suklaata oman maun mukaan. Jos tykkää hyvin täyteläisestä ja vahvasta suklaan mausta, voi valita 70-prosenttisen suklaan (tällöin suklaa-voisekseen voi lisätä hieman tomusokeria makeutta antamaan). Itse tykkään tehdä tämän "tavallisesta" tummasta suklaasta (esim. Pandan). Tämän voinee tehdä myös valkosuklaasta tai puolittaa ohjeen ja käyttää toiseen osaan tummaa ja toiseen valkoista suklaata ja pyöräyttää niitä kevyesti pyörteeksi annoskulhoihin.
Tämä on täyteläistä ja makeaa, joten pienikin annos jälkiruuaksi riittää. Tämän ohjeen määrästä riittää mielestäni hyvin kuudelle jälkiruuaksi. Mousse on paksua ja pehmeää ja siihen saa hyvin tekstuuria koristelemalla sen esimerkiksi pähkinä- tai mantelirouheella. Raikkautta suklaamousseen saa lisäämällä koristeelle tuoreita hedelmiä tai marjoja.
150g tummaa suklaata
50 g voita
2 munaa
2 dl kuohukermaa
1. Sulata voi ja suklaa mikrossa tai pienessä kattilassa
2. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan
3. Lisää keltuaiset voimakkaasti vatkaten suklaaseokseen
4. Vatkaa kerma vaahdoksi
5. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi
6. Lisää vaahdot suklaaseokseen varovasti käännellen
7. Anna vetäytyä kylmässä muutama tunti ennen tarjoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti