18. maaliskuuta 2009

Sitruunainen rahka-"juustokakku"

Tässä tortussa on rahkapiirakan ainekset mutta juustokakun rakenne ja valmistustapa. Toooodella helppo ja hyvä ohje! Ohje on otettu Valion Kerma-lehden numerosta 1/09. Ohjeella oli tehty muffineja, eli taikina oli paineltu muffinipellin voideltuihin ja kevyesti jauhotettuihin syvennyksiin ja täyte laitettu sit päälle. Tuntui liian työläältä joten otinkin sit irtopohjavuuan esille. Hieman erilainen pääsiäisen ajan herkku!



pohja:
75 g voita
0,75 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
1 prk sitruunarahkaa
1 prk creme fraichea (28% rasvaa)
1 muna
0,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna
2. Sekoita kuiva-aineet ja lisää voivaahtoon
3. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halk. 24cm) ja painele taikina pohjalle ja hieman reunoille myös
4. Yhdistä täytteen ainekset ja vatkaa voimakkaasti hetkinen, että seos hieman kuohkeutuu. Kaada vuokaan
5. Paista alimmalla tasolla 175°/40min.

4 kommenttia:

  1. Jeeee , kiitokset reseptistä! Nyt on uunissa, näytää oikein muhevalta...

    VastaaPoista
  2. Olet laittanut tämän ohjeen näköjään jo pari vuotta sitten, mutta oli pakko kommentoida, koska tämä on niin hyvää! Lapsuuteni lempipiirakka, toista kertaa tuli äsken uunista ja on myös perheen suosikki. Ensi kerralla testaan ananaspaloja täytteen sekaan ja käytän sitruunarahkan sijasta tavallista rahkaa :)

    VastaaPoista
  3. Tätä pitäiski tehdä pitkästä aikaa itsekin!! Juustokakut on pyöriny mielessä jo tovin! :)

    VastaaPoista