10. maaliskuuta 2009

Mokkapalat

(Edit 12.8.2019)

Mokkapalat ovat varmaan kaikista tavallisin leivonnainen lapsiperheissä. Niitä leivotaan kotiin ja niitä leivotaan urheiluseurojen tai koulujen myyjäisiin. Ja eihän se ihme olekaan! Leivonnainen on helppo tehdä ja se on maukasta!

Omassa keittiössäni olen kohdannut kahdenlaista ongelmaa mokkapalojen kanssa. Välillä tuntuu, että pohja jää kovaksi lättänäksi ja toisinaan kuorrute ei riitä tai se on aivan liian löysää. Nyt onnistuin ja korjasin ohjeen ainesmääriä sellaisiksi että toimii!



pohja:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g voita tai margariinia
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
kuorrutus:
5 rkl kuumaa kahvia
50 g voita tai margariinia
6 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri. Lisää joukkoon sulatettu ja hieman jäähtynyt rasva
2. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää siivilöiden munaseokseen vuorotellen maidon kanssa
3. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200°/15 minuuttia
4. Sulata kuorrutteen rasva kuumaan kahviin. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele koristeeksi nonparelleja. suklaarouhetta tai kookoshiutaleita

3 kommenttia:

  1. Testattu on ja hyvä resepti on. Teen taikinan seuraavalla kerralla 1 ½ kertasena, niin saapi isompia palasia... Tämä kyllä loistava keksintö...

    VastaaPoista
  2. No niin Anne... tänään meinasin tämän reseptin testata ... saas nähdä kuinka (äijän) käy :)

    VastaaPoista
  3. Hyvin käy! :) Raportoihan sit! Muistathan myös maailman parhaan pannarin... hih!

    VastaaPoista