10. huhtikuuta 2009

Kookos-hedelmäcrepit

Crepit ovat ohuen ohuita lettuja, jotka taitellaan ja täytetään. Tämän ohjeen otin Valion Kerma 1/09 -lehdestä. Hieman työlästä mutta oikein hyvää! Ohjeessa crepit oli täytetty, rullattu ja gratinoitu uunissa. Kokeilin myös kolmion mallista täyttämistä jossa kastike laitetaan lämpimänä crepin päälle (itse tykkäsin tästä taitellusta versiosta enemmän). Nämä maistuivat kylmänä ja lämpimänä. Ulkonäöllisesti on parempi syödä heti tuoreena koska täyte ja kastike ovat kosteita ja imeytyvät lettuihin melko nopsaan! Ohjeella voi paistaa myös pikkulettuja ja koota niistä lettutornin, eli lettuja ja täytettä vaan vorotellen päällekkäin ja kastiketta sitten päälle!



(n. 10 lettua)

taikina:
2 munaa
1 valkuainen
5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
voita paistamiseen

täyte:
1 rkl voita
2 rkl sokeria
1 omena
1 prk ananasmurskaa
1 prk hedelmäcocktailia
1 prk persikoita
0,5 prk (à 2,5dl) cocos&lime-kermaa

kastike:
0,5 prk cocs&lime-kermaa
1 keltuainen
1 rkl sokeria

pinnalle kokoshiutaleita

1. Valmista taikina ja anna turvota puolisen tuntia
2. Valmista täyte: sulata voi pannulla tai kattilassa ja lisää sokeri ja paloitellut ja valutetut hedelmät. Lisää kerma ja keittele hiljalleen kunnes seos sakenee
3. Paista crepit, täytä ja rullaa. Asettele uunivuokaan. Tai täytä kolmioiksi (taita lettu ensin puoliksi, laita täyte ja käännä kolmioksi) ja asettele tarjoiluvadille
4. Valmista kastike: sekoita ainekset pienessä kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan voimakkaasti vispilällä vispaten kunnes seoksesta tulee paksua vaahtoa.
5. Kaada kastike letturullien päälle ja ripottele päälle kookoshiutaleita. Gratinoi uunissa muutama minuutti. Tai kaada kastiketta kolmiocrepien päälle ja ripottele pinnalle kookoshiutaleet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti