21. toukokuuta 2009

Mehevä omenakakku

Ah nam! Tässä on tosi kostea ja mehevä kakun ohje. Maistuu hyvältä varmasti ilman kuorrutettakin! Lumivuorikakuksi meillä tämä nimettiin! :) RuokaPirkasta on tämä ohje peräisin!



150 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
300 g Granny Smith –omenaa raastettuna
1 dl omenatäysmehua

kuorrutus:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl omenatäysmehua
1 dl tomusokeria
0,5 tl vanilliinisokeria
0,5 dl pähkinärouhetta

1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
2. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja raasta omenat
3. Lisää kuiva-aineet, omena ja mehu taikinaan. Sekoittele vain sen verran että taikinasta tulee tasainen
4. Voitele ja jauhota kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan
5. Paista uunin alatasolla 175°/50-60 minuuttia
6. Kumoa jäähtynyt kakku lautaselle. Notkista tuorejuusto mehun kanssa ja lisää joukkoon sokerit. kaada kuorrute kakun päälle ja anna valua reunoille. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta

5 kommenttia:

  1. Hei!

    Lisätäänkö nuo kaksi munaa tohon rasva+sokeri vaahtoon niinku yleensä tehdään? Nääs tossa ohjeessa kun ei lue, vai enkö mie nää...

    VastaaPoista
  2. Hih! Juu, et nää kun ei lue! :)

    Joo, lisäätään yksitellen vatkaten rasvasokerivaahtoon. Korjaan ohjeeseen! Kiitos huomiosta! :)

    VastaaPoista
  3. Oli ihanaa kakkua!!! Täytyy kokeilla itsekin!!! Ostin appelsiini tuorejuustoa...

    VastaaPoista
  4. Minulla on muunnelma tästä: 4 ½ dl vehnäjauhoja, 3 dl fariinisokeria, 1½ tl soodaa, 1 rkl piparkakkumaustetta, 3 omenaa raastettuna, 2 munaa, 1 tlk kermaviiliä ja 100 g voita sulatettuna. Sekoitetaan kuivat ekaksi keskenään. Sitten lisätään omenaraaste, munat ja kermaviili. Niitä sekoitellaan sekaisin. Ja lopuksi sekoitetaan voisula ja taikina sekoitetaan lopullisesti tasaiseksi. Sekoitusvälineenä joko puuhaarukka tai nuolija! 175 astetta ja noin tunti.... Ohje on peräisin Seuran Herkut-suuri ruokakirja-kirjasta...

    VastaaPoista
  5. Aika kivalta kuulostaa - tuo kermaviili varmaan kans antaa mukavaa mehevyyttä. Tarvii varmaan testata joku kerta! Kiitos!

    VastaaPoista