22. heinäkuuta 2009

Maissi-bataattikeitto

Päätinpäs minäkin nyt osallistua ensimmäiseen ruokahaasteeseeni, joka tässä kuussa onkin mietintämyssyä vaativa! Itse en ole musiikki-ihmisiä eikä varsinkaan jazz-musiikki uppoa lainkaan! Eli tyhjän päältä lähdin miettimään tätä haastetta.

Aikani tuumailtuani soitin pianistiystävälleni, joka jakoi tietämystään jazz-musiikista ja sen alkuperästä (kiitokset Marjalle!). Tästäpä pikkuhiljaa alkoi vahvistua mielikuva afroamerikkalaisista muusikoista saksofoneineen ja trumpetteineen ja myös näiden muusikoiden mammoista ruokapatojen äärellä. Raaka-aineiksi valikoituikin maissi, bataatti ja pekoni. Tämä keitto ei kyllä kovinkaan kesäinen ruoka ole, mutta tällä mennään! :)



loraus oliiviöljyä
200 g bataattia
1 sipuli
450 g makeaa maissia (pakastepussista)
7-8 dl vettä
loraus kasvisfondia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
suolaa, pippuria ja persiljaa

1. Kuori ja paloittele bataatti ja sipuli ja kuullota niitä hetkinen öljyssä
2. Lisää maissi, vesi ja fondi ja keittele kunnes bataatti on kypsää
3. Soseuta sauvasekoittimella. Mikäli haluat sileän keiton, kannattaa tässä vaiheessa siivilöidä keitto toiseen kattilaan
4. Lisää tuorejuusto ja mausteet ja kuumenna hyvin sekoitellen kunnes juusto sekoittuu keittoon hyvin

Lisänä keiton kanssa tarjosin Valkosipulisia krutonkeja jotka valmistuvat keitön kypsyessä näin: Leikkaa 4 paahtoleipäviipaletta kuutioiksi ja levitä ne uunipellille. Sulata 50 g voita ja purista siihen yksi valkosipulin kynsi. Lisää myös hieman persiljaa. Valele leipäpalat rasvaseoksella ja paahda uunissa 200 asteessa n. 7 minuuttia. Krutonkien lisäksi keiton päälle laitettiin rapeaksi paistettua pekonimurua.

4 kommenttia:

  1. Uu, näyttää namilta vaikka pekonia en syökään - poikkikselle ehkä sen kanssa. Bataatti on ihanaa, suosittelen kokeilemaan siitä sosekeittoa johon sopii upeasti kaveriksi curry+porkkana+tuore inkivääri ja fenkoli. Nam!

    Ihana blogi, pääsee oitis suosikkeihini. Kivaa kun on selkeä hakemisto ja karppireseptejä. Myös muut kevyet ja vegejutut olisi tervetulleita..

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommenteista Kafi! :) Ja tervetuloa seuraamaan kauhan kajahduksia! :) Inkivääriä oonki joskus bataattikeitossa käyttänyt - oiskohan peräti siitä postaus tässä blogissakin. Curry on suosikkimausteitani, pitääpä sitäkin keitossa kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Hyvin keksitty tuo ruoka..ja hyvin perusteltu! Voitto kotiin!

    VastaaPoista
  4. No jokos jutei kävit äänestämässä? ;)

    VastaaPoista