4. heinäkuuta 2009

Lohilasagne

Merellinen lasagne joka kyllä hakkaa jauhelihaversion mennen tullen! Jostain kumman syystä valkosipuli jäi laittamatta tällä kertaa ja se kyllä huomasi: eihän lasagne ole mitään ilman valkosipulia!! (Niinkun ei moni muukaan ruoka!)



lasagnelevyjä

lohikastike:
300 g lohta
1 valkosipulin kynsi
1 prk tomaattimurskaa
suolaa, pippuria, basilikaa, oreganoa

juustokastike:
50 g voita
5 rkl vehnäjauhoja
n. 7 dl maitoa
1,5 dl juustoraastetta
(aurajuustoa maun mukaan)
suolaa ja pippuria

1. Valmista lohikastike: ruodi ja paloittele lohi ja paista se pannulla. Lisää joukkoon valkosipuli ja tomaattimurska. Mausta ja anna kiehahtaa hetkinen
2. Valmista juustokastike: sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon jauhot. Kypsentele hetki. Lisää maito vähitellen, sekoittele hyvin. Lisää juustoraaste (ja aurajuusto) ja anna juuston sulaa. Lisää maitoa jos kastike on hyvin sakeaa
3. Kokoa lasagne kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Jätä päällimmäiseksi juustokastiketta
4. Kypsennä 200 asteessa 30-40 minuuttia

1 kommentti:

  1. Oi, tämä vaikuttaa hyvällä, täytyykin kokeilla. Äitinä suosin juuri uuniruokia kun ne valmistuvat siellä itsestään vaikka pihalla ollessa :). Tähän varmaan sopisi hyvin myös pinaattilasagnelevyt.

    VastaaPoista