17. heinäkuuta 2009

Jauhelihapötkylät

Kylläpäs korppujauhottomat lihapullat ovat hyviä!! Maistuvat jopa lihalle! Tämäkin ohje on otettu Karpin keittokirjasta, jälleen hieman aineiden määriä muuttelin. Ohjeen ainesosaluettelossa olevan kermaviilin merkitystä en tehdessäni ymmärtänyt ollenkaan eikä sitä valmistusohjeessa edes kehoitettu lisäämään taikinaan missään vaiheessa (kun sitten jälkikäteen valmistusohjeenkin luin...) eli se vissiin oli sitten vain koristeena... Minä siis laitoin kermaviilin kuitenkin sinne taikinaan ja taikinasta tuli todella löysä. Uunissa pötkylöistä valuikin nestettä pelille paljon. Muuten maku oli aivan loistava, seuraavalla kerralla kokeilen ilman kermaviiliä! Kuvassa pötkylät on pelastettu uunipelliltä siistimpään vuokaan.



3 munaa
200 g kermaviiliä
150 g juustoraastetta
100 g aurajuustoa
suolaa, pippuria
pari tomaattia
pieni paprika
sipuli
2 valkosipulin kynttä
800 g naudan paistijauhelihaa

1. Sekoita munat, juustot ja mausteet kulhossa
2. Lisää hienonnetut kasvikset
3. Lisää lopuksi jauheliha ja sekoita taikina tasaiseksi
4. Muotoile taikinasta pötkylöitä uunipellille ja kypsennä uunissa 225°/25 minuuttia

1 kommentti:

  1. todella hyvä ohje tämäkin. Koko perhe tykkäsi paljon!!

    VastaaPoista