4. heinäkuuta 2009

Kaali-jauhelihapata

Nyt sitä sit saa sitä varhaiskaalia! Tämä ruoka on kyllä oikein hyvää talvellakin "vanhasta" kaalista tehtynä. Mitä pidempään tätä hauduttaa, sen parempaa tämä on. Mukava ruoka syödä myös seuraavana päivänä, maut vaan paranee entisestään!



pieni kaali
2 porkkanaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
400 g jauhelihaa
2 dl tummaa riisiä
1½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
4 dl vettä
2 rkl ketsuppia
1 rkl siirappia
2 tl oreganoa
1 tl inkivääriä
1 rkl soijakastiketta

1. Suikaloi kaali ja hienonna sipulit, kuori ja raasta porkkana
2. Ruskista jauheliha kattilassa ja lisää riisi ja sipulit, kuullota hetki ja mausta
3. Lisää kattilaan kaali ja porkkana
4. lisää vesi ja mausteet ja kypsennä n. 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti