Tällaisia keksejä tehtiin esikoisen kanssa sadepäivä iloksi. Ohje on Aura Liimataisen Parasta kotiruokaa -kirjasta (nimellä Maapähkinäkeksit).
1 dl suolaisia maapähkinöitä (itse käytin hasselpähkinärouhetta kun sitä sattui kaapissa olemaan)
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1. Rouhi pähkinät
2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi ja lisää muna voimakkaasti vatkaten
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voi-sokeri-munaseokseen. Lisää myös pähkinärouhe ja sekoita taikina tasaiseksi
4. Nostele teelusikalla kokkareita uunipellille. Jätä keksien väliin tilaa, ne leviävät uunissa. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia
kiv aa oli se khyl hyv ää
VastaaPoista