20. lokakuuta 2009

Haudutetut päärynät

Halusin tarjota melko tuhtien alkupalojen ja pastan jälkeen hedelmäistä jälkiruokaa. Tämän ohjeen olen mukaellut Margit Heikkilän kirjan Kesän kaunein sato ohjeen mukaan. Vaikka en jouluisten mausteiden ystävä olekaan niin tässä yhteydessä ne maistuivat minullekin! Vadelmat toivat mukavaa raikkautta mausteisiin ja makeisiin päärynöihin.


(kuva: Dona)

4 annosta

4 päärynää
2 dl vettä
2,5 dl sokeria
1 kanelitanko
n. 2 cm inkivääriä viipaleina
n. 10 kokonaista neilikkaa
puolikas sitruuna viipaleina

lisäksi:
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
2 tl vanilja-aromia
vadelmia

1. Kuori ja halkaise päärynät ja poista siemenkodat pienellä lusikalla
2. Kuumenna vesi ja sulata siihen sokeri. Lisää mausteet ja kuumenna kiehuvaksi
3. Lisää päärynät liemeen ja keittele niitä 20 minuuttia kunnes ovat pehmeitä. Anna jäähtyä liemessä
4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja vaniljalla
5. Tarjoa päärynät vaniljaisen kermavaahdon ja vadelmien kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti