24. lokakuuta 2009

Intialaishenkinen broilerikastike

Nopsaa arkiruokaa! Tein tämän broilerin suikaleista ja hyvää oli niinkin. Mausteissa hieman kitsastelin kun tarjottiin samaa nuorimmaisellekin. Suolaa ja chilikastiketta lisättiin vasta lautaselle ja hunaja jätettiin kokonaan pois. Parempaa olisi varmasti ollut jos mausteet olis kunnolla päässeet muhimaan! Kastikeen kanssa syötiin riisiä ja porkkanaraastetta. Porkkana kävikin mukavasti tähän ruokaan! Seuraavalla kerralla ajattelin raastaa porkkanaa karkeammaksi raasteeksi ja laittaa kastikkeen sekaan.



400-500 g maustamattomia broilerin rintafileitä
rasvaa
1 tl inkivääriä
1 valkosipulin kynsi
1 tl chiliä
0,5 rkl kurkumaa
2 punasipulia
3 rkl hunajaa
0,5 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
4 dl vettä
1 prk creme fraichea

1. Sulata rasva kasarissa. Leikkaa rintafileet pienemmiksi paloiksi ja ruskista ne. Nosta syrjään
2. Sulata lisää rasvaa ja lisää valkosipuli, inkivääri, chili ja kurkuma, kuullottele hetki.
3. Viipaloi punasipulit ja lisää kasariin (lisää halutessasi myös pari porkkanaa raastettuna). Lisää myös hunaja, suola ja sitruunamehu.
4. Lisää creme fraiche ja vesi ja kuumenna. Lisää kanapalat ja anna hautua kypsäksi. Mikäli kastike on liian löysää suurusta esim. maizenalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti