Viime viikolla kävin minäkin pitkästä aikaa elokuvissa! Kävin (yllättäen) katsomassa uuden ruoka-aiheisen elokuvan Julie & Julia. Oli kyllä hyvä elokuva, pari tuntia vierähti aivan huomaamatta ja mukavan lupsakka tunnelma jäi! Serkkuni tarjosi minulle lipun elokuviin ja vaihtarina laitoin sitten hänelle ja miehelleen ruuan - karppiin henkeen.
Pääruuaksi tein Juustoisia kana-pekonirullia aurajuustotäytteellä ja uunijuureksia. Jälkiruuaksi tarjosin näitä mokkahyydykkeitä. Tämä olisi tarkoitus tehdä suurempaan hyydykevuokaan mutta koska en sellaista omista kokeilin tehdä nämä muffinssipelillä. Laitoin syvennyksiin kelmun jolloin hyydykkeet oli helpompi nostaa tarjolle. Kelmusta tosin jäi jäljet hyydykkeiden pintaan. Pitäisi joskus kokeilla lähteekö hyydykkeet miten hyvin irti teflonista ilman kelmua... Liivatetta olisi riittäny hieman vähempikin määrä, oli miltei kuminen suutuntuma! Maku oli hyvä ja vadelmat piristivät kivasti. Alkuperäinen ohje on tehty tavallisella sokerilla, mutta helposti kääntyi karpiksi.
12 kpl
6 liivatelehteä (4 varmaan riittäisi!)
0,5 dl vettä (kuumaa kahvia)
2 dl kuohu- tai vispikermaa
250 g rahkaa tai jogurttia
0,75 dl sokeria (makeutusainetta - laita 1 dl jos käytät oikeaa tummaa suklaata)
2 tl vaniliinisokeria (vanilja-aromia)
3 rkl kaakaojauhetta (laitoin 2 ja riitti ihan hyvin)
100 g suklaarouhetta (käytin Maraboun Premium-sarjan vadelmatäytteistä tummaa suklaata)
koristeeksi vadelmia
1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna kahvi ja liuota lehdet siihen
2. Vaahdota kerma ja sekoita kaikki ainekset varovasti sekaisin
3. Lisää hieman jäähtynyt liivateliemi
4. Hyydytä kylmässä ja koristele marjoilla
Liivatehyydykkeet voi kokeilla irrottaa vuoasta hiustenkuivaajalla... nimittäin liivate lämmetessään pehmenee. ;) Minä irrottelen sienihyytelön vuoasta jouluisin kuumentamalla vuoan pohjaa hiustenkuivaajalla ja toistaiseksi on irronnut.
VastaaPoistaMeidän äiti irrottelee hyydykkeet pitämällä vuokaa hetken kuumassa vedessä.
Kiitti vinkistä! Pitää testata!! :)
VastaaPoista