800-1000 g possun ulkofileetä
1 sitruuna
1 nippu persiljaa (käytin kuivattua)
2 valkosipulin kynttä
0,75 dk parmesaaniraastetta
0,5 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
lisäksi
sidontalankaa (en sitonut, pysyi hyvin kasassa)
voipaperia
foliota
1. Valmista täyte: Pese ja raasta sitruunan kuori. Hienonna persilja ja valkosipuli karkeasti. Laita ainekset mortteliin ja hiero tasaiseksi. Lisää öljy ja juusto ja sekoita
2. Avaa porsaan filee: halkaise pituussuunnassa melkein pohjaan saakka. Leikkaa liepeet auki niin että fileestä tulee tasainen levy
3. Levitä gremolatatäyte levylle ja taittele rullalle. Sido halutessasi kostutetulla puuvillalangalla.
4. Kostuta voipaperi ja kääri pötkylä siihen. Kääri filee vielä folioon
5. Kypsennä 125 asteessa 40 minuuttia ja anna vetäytyä paketissa vielä 20-30 minuuttia. Veikkaisin että tuolla ajalla kypsyys on hyvä ja filee säilyy mehukkaana
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti