1. lokakuuta 2009

Gremolatalla täytetty porsaan ulkofilee

Tämä ohje on Glorian Ruoka&Viini -lehden numerosta 4/2009. Alkuperäisessä ohjeessa liha oli kypsennetty grillaamalla, mutta annetun vinkin mukaisesti tein tämän uunissa. Maku oli hyvä mutta kypsyydessä oli hieman parantamisen varaa. Ohje kehoitti kypsentämään fileetä kunnes sisälämpötila on 65 astetta ja lepuuttaa paketissa kunnes lämpötila nousee reiluun 70 asteeseen. Uunissa kypsentämisen ohje oli 125 asteessa noin 40 minuuttia. Itse kypsensin uunissa 150 asteessa tunnin verran jolloin sisälämpötila oli tuon 65 astetta, jonka jälkeen lepuutiin 70 asteeseen. Lopputulos oli kuitenkin hiukan ylikypsä ja kuiva. Eli 70 astetta oli hieman liikaa. Toisella kertaa paremmalla menestyksellä!



800-1000 g possun ulkofileetä
1 sitruuna
1 nippu persiljaa (käytin kuivattua)
2 valkosipulin kynttä
0,75 dk parmesaaniraastetta
0,5 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä

lisäksi
sidontalankaa (en sitonut, pysyi hyvin kasassa)
voipaperia
foliota

1. Valmista täyte: Pese ja raasta sitruunan kuori. Hienonna persilja ja valkosipuli karkeasti. Laita ainekset mortteliin ja hiero tasaiseksi. Lisää öljy ja juusto ja sekoita
2. Avaa porsaan filee: halkaise pituussuunnassa melkein pohjaan saakka. Leikkaa liepeet auki niin että fileestä tulee tasainen levy
3. Levitä gremolatatäyte levylle ja taittele rullalle. Sido halutessasi kostutetulla puuvillalangalla.
4. Kostuta voipaperi ja kääri pötkylä siihen. Kääri filee vielä folioon
5. Kypsennä 125 asteessa 40 minuuttia ja anna vetäytyä paketissa vielä 20-30 minuuttia. Veikkaisin että tuolla ajalla kypsyys on hyvä ja filee säilyy mehukkaana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti