Tässäpä sitruunan ystävälle aivan huippupasta! Löysin ohjeen Jamie Oliverin sivuilta ja omaksi ilokseni tätä kokeilin (eihän meidän miesväki tämmöistä syö!). Jamien ohjeen mukaan olisi pitänyt käyttää sisilialaisia sitruunoita mutta sattuneesta syystä ostin juuri niitä mitä s-marketissa oli tarjolla. Todennäköisesti nuo Sisilian auringon alla kasvaneet ja vastapoimittuina paikan päällä käytettävät sitruunat ovat hieman makeampia kuin täkäläiset varmaankin raakana poimitut ja kaukaa rahdatut versiot. Omaan makuuni tämä oli aivan liian sitruunainen ja hapan. Happamuutta voisi kenties yrittää tasata hieman vaikka sokeriripauksella, mutta melkeinpä suosittelisin käyttämään vain 2 sitruunan mehun ja puolikkaan raasteen. Syömättä ei tämäkään kuitenkaan jäänyt, pari pyöräytystä suolamyllystä ja pari pippurimyllystä ja johan rupes maistumaan paremmalta!
500 g linguinea (käytin spagettia)
3 sisilialaisen sitruunan mehu ja 1 kuori (tai sit vähemmän!!)
6 rkl oliiviöljyä
125 g parmesaaniraastetta
suolaa ja pippuria
basilikan lehtiä
kourallinen rucolaa
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
2. Purista sitruunoista mehu kulhoon. Pese yhden sitruunan kuori huolella ja raasta se hienoksi raasteeksi. Lisää kulhoon. Lisää myös parmesaaniraaste ja mausta suolalla ja pippurilla
3. Valuta kypsä pasta ja sekoita sitruuna-juustoseos kuuman pastan sekaan. Sekoittele että juusto sulaa ja kastike sekoittuu tasaisesti. Revi joukkoon basilikaa ja rucolaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti