6. maaliskuuta 2010

Sitruunantuoksuinen keitto tortellinin kera

Lientä ja pastaa... Todella simppeli mutta maukas keitto. Makuun tietysti vaikuttaa tässä tapauksessa viinin ja kanaliemen laatu. Varmasti parasta keittoa tulisi itse keitetystä liemestä. Fondipullosta minä liemeni tein ja hieman laimeaksi maku jäi. Sitruuna antoi mukavan säväyksen. Neljäveen mielestä tämä näytti jo siltä että ei voi olla hyvää... Ohje otettu Suuresta pastakeittokirjasta.



1 sitruuna
1,25 dl valkoviiniä
n. 4,5 dl kanalientä
7,5 dl vettä
1 pkt kanatäytteisiä tortellineja
4 rkl hienonnettua tuoretta persijlaa
mustapippuria
(suolaa)

1. Kuori sitruunasta leveitä suikaleita ja poista kuoresta valkea sisäosa tarvittaessa.
2. Sekoita kanaliemi, vesi ja viini kattilassa ja keitä sitruunankuorisuikaleita siinä n. 10 minuuttia. Nosta kuoret pois
3. Lisää kattilaan tortellinit, persilja ja pippuri. Keitä kunnes pasta on sopivan kypsää. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti