13. maaliskuuta 2010

Pasta puttanesca

Ah! Italiaviikkojen parasta antia! En olis ikinä uskonu että tämä voi olla näin hyvää! Johtuen siitä että en juurikaan tykkää oliiveista, en anjoviksesta enkä kapriksista - tai niin ainakin taas epäilin. Sissinä tuikkasin kaikki ainekset ruokaan ja kylläpä vaan taas avautu aivan uudenlainen makumaailma! Kannattaa siis kokeilla kaikenlaista vaikka vähän epäilyttäisikin! Ohje on googlailun ja säveltämisen tulos.

Tähän ruokaan käytin myös hieman kalliimpaa Muttin tomaattimurskaa (jota Glorian uusimmassa numerossa esiteltiin valmistajan haastattelun voimin). Ja kylläpä huomasi eron välillä X-tra 0,47e ja Mutti 0,84e. Oli kuin yö ja päivä nuo tuotteet - siinä määrin missä tomaatti ja tomaatti voivat olla kuin yö ja päivä... Tuo Muttin murska oli oikeasti murskaa: siinä ei ollu kuoren rötkäleitä tai kantapaloja seassa. Murska oli hienojakoista ja tasaista eikä lainkaan niin hapanta kuin olen tomaattimurskan tottunut olevan. Myös väri oli ihanan syvän punainen. Glorian jutun mukaan Mutti käyttää tomaattimurskansa valmistukseen ainoastaan ulkona auringonpaisteessa kasvaneita tomaatteja, ei siis kasvihuonetomaatteja laisinkaan - siinä varmaan se taika! Murskat ovat myös lisä- ja säilöntäaineettomia. Siirryn tämän lajin käyttäjäksi - ehdottomasti!



500 g pastaa
2 rkl oliiviöljyä
2-3 murskattua valkosipulin kynttä
2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa tai basilikaa
chiliä maun mukaan - tämän ei ole tarkoitus olla tulista!
2 tlk tomaattimurskaa
1 rkl kapriksia
3 anjovisfileetä viipaloituna
0,5 dl mustia oliiveja (laitoin hienonnettuna)
mustapippuria
paremsaania tarjoiluun (laitoin mozzarellaa kun jämäpussi jääkaapissa nökötti)

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Aloita samalla kastikkeen teko kun vesi kuumenee
2. Kuumenna öljy ja kuullota siinä valkosipulia, persiljaa ja chiliä (jos käytät basilikaa, laita se vasta lopuksi)
3. Lisää tomaattimurska, kuumenna kiehuvaksi ja keittele miedolla lämmöllä viitisen minuuttia
4. Lisää kaprikset, anjovikset ja oliivit ja keittele vielä viitisen minuuttia. Mausta mustapippurilla
5. Kaada kastike valmiin pastan joukkoon ja sekoittele hyvin

4 kommenttia:

  1. Pitääpäs testata tuota Muttia! Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  2. Juu, meidän s-marketissa oli tavallista murskaa ja paseerattua tomaattia. Tais olla paseerattua myös yrteillä maustettuna. Ite tykkään kyllä maustaa ite.

    VastaaPoista
  3. Kyllä miusta tuli nyt Muttin käyttäjä! Parasta koostumus, väri ja se maku! Laitoin juuri jauhelihakastikkeen porisemaan kannen alle... Paljon sipulia ja valkosipulia sekä mausteita sekaan... Mitenköhän pitkään maltan haudutella... kun tuoksu on aivan...

    VastaaPoista
  4. Hyvä hyvä mira! Nyt kun vielä uskaltaudut tätä puttanescaa tekemään.... anjovista.... oliiveja.... nammmm! ;)

    VastaaPoista