26. toukokuuta 2010

Blueberry Apple Cobbler (Mustikka-omenapaistos)

Taikinaterapian tarve alkoi olla suuri! Jauhopeukaloa vipatti ja oli ihan pakko leipoa jotain. Hieman hankala yhdistelmä siihen nähden että ”vielä ehtii kesäkuntoon”-projekti on kuitenkin hyvin käynnissä ja tuloksiakin on saavutettu. Uunituoreet kaloripitoiset leivonnaiset eivät oikein istu tähän projektiin. Kaiken uhalla kuitenkin leivoin mustikkaista ja omenaista herkkua. Tein vain puolikkaan annoksen ja hillitysti maistellen mahtui ruokavalioon oikein hyvin. Pojat saivat sitten herkutella hieman enemmän. Ohje on otettu Amerikan herkut –kirjasta. Tästäkin ohjeessa huomasi sen kuinka jenkkilässä kaikki on niin suurta. Ohjeen mukaan piirakassa oli 8 annosta. Tein siis puolikkaan annoksen, söin siitä 1/8 ja oli mielestäni aivan sopiva annos! Alla kokonainen ohje.



taikinakansi:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
2,5 rkl sokeria
3 dl vehnäjauhoja

hedelmätäyte:
8 omenaa
1 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
4 rkl maissijauhoja
2 dl mustikoita

lisäksi:
kananmuna

1. Sekoita tuorejuusto, pehmeä voi ja sokeri kulhossa. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa puoli tuntia
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja voitele uunivuoka jonka koko on noin 23 x 33 cm
3. Kuori ja viipaloi omenat ja laita ne suureen kulhoon. Lisää joukkoon muut täytteen ainekset ja sekoita hyvin. Kaada täyte vuokaan
4. Ota taikina kaapista ja taputtele se leivinpaperin päälle. Laita päälle toinen leivinpaperi ja kaulitse ohueksi levyksi joka on kauttaaltaan noin 2,5 cm vuokaa suurempi. Asettele taikina täytteen päälle ja käännä reunat alaspäin vuokaan. Halutessasi voit rypyttää reunat koristeellisesti.
5. Leikkaa kanteen viiltoja terävällä veitsellä jotta höyry pääsee poistumaan. Voitele kansi munalla ja paista uunissa noin 50 minuuttia kunnes kansi on kauniin kullankeltainen.

1 kommentti:

  1. Mulla on ollut tämä kirja jatkuvasti lainassa kirjastosta, ihana kirja :) Viime syksynä tein tytön synttäreille yhtä sun toista kirjasta, ja meinasin joskus vielä testata kaikki reseptit. Hyvältä näyttää tämäkin :)

    VastaaPoista