taikinakansi:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
2,5 rkl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
hedelmätäyte:
8 omenaa
1 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
4 rkl maissijauhoja
2 dl mustikoita
lisäksi:
kananmuna
1. Sekoita tuorejuusto, pehmeä voi ja sokeri kulhossa. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa puoli tuntia
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja voitele uunivuoka jonka koko on noin 23 x 33 cm
3. Kuori ja viipaloi omenat ja laita ne suureen kulhoon. Lisää joukkoon muut täytteen ainekset ja sekoita hyvin. Kaada täyte vuokaan
4. Ota taikina kaapista ja taputtele se leivinpaperin päälle. Laita päälle toinen leivinpaperi ja kaulitse ohueksi levyksi joka on kauttaaltaan noin 2,5 cm vuokaa suurempi. Asettele taikina täytteen päälle ja käännä reunat alaspäin vuokaan. Halutessasi voit rypyttää reunat koristeellisesti.
5. Leikkaa kanteen viiltoja terävällä veitsellä jotta höyry pääsee poistumaan. Voitele kansi munalla ja paista uunissa noin 50 minuuttia kunnes kansi on kauniin kullankeltainen.
Mulla on ollut tämä kirja jatkuvasti lainassa kirjastosta, ihana kirja :) Viime syksynä tein tytön synttäreille yhtä sun toista kirjasta, ja meinasin joskus vielä testata kaikki reseptit. Hyvältä näyttää tämäkin :)
VastaaPoista