15. toukokuuta 2010

Yrttinäkkärit

Sillä sipulin Merituuli oli tehnyt kotitekoista näkkäriä juustojen alustoiksi. Tyttöjen iltaa varten tarvitsin jotain terveellistä dipattavaa/tahnan alustaa joten päätinpä kokeilla tätä ohjetta. Merituuli oli tehnyt valmiiksi pieniä näkkäreitä, itse hieman laiskana tein uunipellin kokoiset levyt joista sitten mursin erikokoisia paloja. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen laitoin yrttejä jo taikinan sekaan, enkä ripotellut pinnalle. Nämä näkkärit maistuivat lapsillekin! Ja olivat kyllä rapsakoita jo heti samana päivänä – Merituuli kehotti jättämään näkkärit kuivahtamaan huoneenlämpöön seuraavaan päivään saakka.



2 rkl sulatettua voita (tein laktoosittomia, joten käytin oliiviöljyä – luomua)
2 dl vettä
1 tl suolaa
1 dl vehnäleseitä (luomu)
0,5 tl timjamia
0,5 tl rosmariinia
5 dl ruisjauhoja (luomu)

Sekoita ainekset järjestyksessä sekaisin. Taikina on paksu ja sitkeä. Kauli vehnäjauhoja apuna käyttäen taikinasta joko pieniä kakkaroita tai isompia levyjä (taikina riittää kahteen uunipellin kokoiseen näkkäriin). Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia (13 minuuttia oli jo liikaa!).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti