13. toukokuuta 2010

Papu-chorizokeitto

Voisilmäpelin reseptiarkistoa olen viime aikoina selaillut paljonkin. Paljon herkullista on tullut vastaan ja monia ohjeita on laitettu testattavien kategoriaan. Nyt tuli testattua (soveltaen) taas yksi uusi ohje ja käytettyä viimeinen pikkupala chorizoa. Eevan ohjeesta poiketen käytin valkoisia papuja koska niitä itselläni on pakastimessa valmiiksi keitettynä. Todella tuhti ja täyttävä keitto joka piti nälän poissa koko illan!



1 suuri tai 2 hillitympää annosta

1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
2 tl chilikastiketta (tai maun mukaan)
1 suuri tomaatti
2,5 dl valkoisia papuja (valmiiksi keitettyjä)
2,5 dl vettä
0,5 rkl fondia
50 g chorizoa
mustapippuria

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä oliiviöljyssä kattilassa. Mausta chilikastikkeella
2. Pese ja kuutioi tomaatti ja lisää kattilaan. Lisää myös pavut, vesi ja fondi. Anna kiehua kunnes keitto on hieman saostunut
3. Paloittele makkara ja paista se pannulla rapeaksi. Lisää valmiin keiton sekaan ja mausta keitto mustapippurilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti