Amerikan herkkujen tekeminen jatkuu (ja yleisön pyynnöstä ohje tulee kerrankin ihan tuoreeltaan, noin vuorokauden viiveellä)! Tällä kertaa vuorossa oli sitruunainen mustikkapiirakka. Pakastimen tyhjennys siis jatkuu – uutta satoa odotellessa! Melkoisen imelä ja tuhti piirakka tämä oli. Hieman rakenteeltaan saman tyylinen kuin kaupasta ostettavat mustikkapiirakat: kiinteä ja napakka. Maku oli kyllä ihan jotain muuta kuin teollinen! Tuota sitruunaista raikkautta olisin kaivannut ehkä enemmänkin makean pohjan vastapainoksi. Ehkäpä 1,5-kertainen annos sitruunatäytettä ja n. 10 minuuttia pidempi paistoaika saattaisi olla paikallaan!
Sain kommenttilootaani tiedon että tämä kyseinen Amerikan herkut -kirja on loppuunmyyty, eli jos joku sen jostain käsiinsä saa niin kannattaa napata talteen! Kliivian keittiössä on ilmeisesti enemmältikin harrastettu leivontaa tämän kirjan ohjeiden mukaan, kannattaa käydä kurkkimassa herkkupaloja myös siellä!
24 palaa
pohja:
200 g voita
1,5 dl tomusokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
täyte:
4 munaa
3 dl sokeria
0,75 dl tuorepuristettua sitruunamehua
2 tl raastettua sitruunankuorta
0,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 dl mustikoita
2 rkl vehnäjauhoja
(pinnalle tomusokeria)
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele tai vuoraa leivinpaperilla uunivuoka jonka koko on noin 23 x 33 cm
2. Valmista kakkupohja: vaahdota pehmeä voi suuressa kulhossa, lisää tomusokeri ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi ja painele vuoan pohjalle. Esikypsennä n. 20 minuuttia kunnes pohja alkaa saada hieman väriä
3. Valmista täyte: vatkaa munat, sokeri, sitruunamehu ja –kuori, vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa
4. Sekoita mustikoiden joukkoon 2 rkl vehnäjauhoja. Ripottele mustikat kakkupohjalle ja kaada sitruunatäyte päälle. Levittele mustikat tasaisesti täytteeseen
5. Paista n. 30-35 minuuttia kunnes täyte on kiinteytynyt ja saanut hieman väriä
6. Jäähdytä piirakka vuoassa ja leikkaa pieniksi paloiksi. (Koristele tomusokerilla)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti