21. huhtikuuta 2011

Feta-bulgursalaatti

Teinpä päivänä eräänä inventaariota ruoka-ainekaappiin, jääkaappiin ja pakastimiin. Yllättävän paljon löytyi jämäpusseja ja pakkauksia sekä pakastimen kätköistä monenlaisia luonnon antimia useampia rasiallisia. Operaatio ”jämät käyttöön” käynnistyikin saman tien. Kirjoitin paperille kattavan listan loppuun käytettävistä aineksista ja etsin blogeista uusia ohjeita joihin kaikki nämä jämät saisin upotettua.

Ensimmäiseksi tuhottavien listalle pääsi bulgur ja samaan salaattiin sain upotettua pestopurkin lopuskan, vihreitä papuja pakastimen uumenista sekä auringonkukansiemeniä joiden parasta ennen päiväys lähenee uhkaavasti. Ohjeen (eli innoituksen) tähän löysin Uneliaalta kokilta.



1,5 dl bulguria
3 dl vettä
3 rkl pestoa
1 paprika
1 punasipuli
puolikas kurkku
2 tomaattia
kourallinen vihreitä ohuita papuja
kourallinen auringonkukansiemeniä
200 g fetaa
mustapippuria

1. Mittaa bulgur kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada bulgurin päälle. Peitä kulho kannella tai foliolla ja anna veden imeytyä bulguriin – eli noin 20 minuuttia. Mausta pestolla
2. Kuori ja pilko kasvikset ja murustele feta. Sekoita kaikki ainekset bulgurin joukkoon ja mausta mustapippurilla

2 kommenttia:

  1. Sattuipa hauskasti jämäpakkaukset yksiin tämän salaatin kanssa :)!

    VastaaPoista
  2. Juu, paljosta pääsi eroon! :)

    VastaaPoista