24. huhtikuuta 2011

Paahdetut chilimantelit

Kaappien inventaariossa löytyi myös avattu mantelipussi – todennäköisesti pussista oli otettu yksi manteli joulupuuroon. Itse en ole kokonaisten mantelien ystävä joten pussin on jäänyt piileskelemään hyllyn perukoille. Yksi vaihtoehto olisi tietysti ollut rouhia mantelit jolloin ne olisi voinut sijoittaa helposti esimerkiksi muffinsseihin tai johonkin kakkuun.

Muistelin kuitenkin joskus nähneeni paahdettujen mantelien ohjeen ja löytyihän se Voisilmäpelistä pienen kaivelun jälkeen. Eevan ohjetta noudattaen valmistin mausteöljyn josta tulikin melko paksua tahnaa. Paahdoinkin mantelit paistinpannulla uunin sijaan (kuten joku muukin oli kommenttilootan mukaan tehnyt) jolloin paksuhko tahna suli hieman ja levittyi tasaisemmin manteleihin. Hyvin tekivät kauppansa naposteltavina ja esille tuli myös ajatus siitä, että sopisivat hyvin myös salaatin sekaan!



100 g kokonaisia kuorittuja manteleita
merisuolaa
mustapippuria

mausteseos:
1 tl (5 ml) rypsiöljyä
1 tl vaahterasiirappia (laitoin tavallista ja laittaisin seuraavalla kerralla hieman enemmän!)
1 tl savustettua paprikajauhetta
0,5-1 tl chilijauhetta

1. Sekoita mausteseoksen ainekset pienessä kulhossa tahnaksi
2. Lisää joukkoon mantelit ja hiero tahna niihin
3. Paahda viitisen minuuttia kuivalla kuumalla pannulla. Rouhi päälle suolaa ja pippuria ja sekoittele hyvin
4. Levitä jäähtymään leivinpaperin päälle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti