Tätä ruokaa tehdessäni opin tärkeän asian! Kun puolitetaan alkuperäinen ohje niin myös valkosipulin määrä on aiheellista puolittaa. Ja 3-4 kynttä ei ole puoliksi 2 suurta kynttä. Joskus valkosipuliakin voi olla liikaa! (Pahoitteluni kaikelle elolliselle viiden metrin säteellä!!) Sama puolittamissääntö ei kuitenkaan päde juuston kohdalla, juuston määrää ei ole välttämätöntä puolittaa vaikka muiden aineksien määrä puolittuisikin!! :D Alkuperäinen ohje (tai oikeastaan idea) Rachael Raylta.
2 annosta
150 g orzoa
1 rkl voita
1 valkosipulin kynsi
0,5 dl raastettua parmesaania (käytin goudaa)
suolaa ja mustapippuria
(tuoretta persiljaa)
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jätä odottamaan
2. Sulata voi pannulla. Kuori valkosipulin kynsi ja raasta se voin sekaan. Kuullota hetki.
3. Sekoita pasta ja juustoraaste valkosipulivoisulan joukkoon. Sekoita hyvin
4. Mausta suolalla ja pippurilla ja halutessasi ripottele pinnalle tuoretta hienonnettua persiljaa
Tein muutama vuosi sitten kasvispastaa, johon lipsautin 7 valkosipulin kynttä. Hyvin oli metallinen jälkimaku siinä kastikkeessa. Valkosipulia voi todella olla liikaa - juuston kohdalla jaan ajatuksesi yhtä lailla.
VastaaPoistaRuokajuomaksi vielä joku mukava kuiva pirskahteleva valkkari niin johan on nannaa makuhermoille! :) Juustoaki voi olla liikaa, mutta se yleensä johtuu vaan siitä että juusto on väärää laatua!
VastaaPoista