25. huhtikuuta 2011

Karviaiskakku

Inventaario-löytöjen hyötykäyttö jatkuu...

Karviaisia en ole koskaan käyttänyt mihinkään ruuanlaitossa, vaikka vanhempien takapihalla karviaispensaat yleensä syksyisin notkuvat marjoista. Viime kesänä päätin että kerään marjoja talteen ja etsin niille jotain käyttötapoja - vaikka väkisin. Totta kai juuri sillä kerralla marjasato jäi melko pieneksi; olisinkohan reilun litran verran karviaisia kerännyt. Soseutin ne karkeaksi soseeksi ja pakastin n. 1,5 dl:n annoksina. Nyt sose pääsi sitten mehevöittämään tätä kakkua. Lopputulos oli ihanan mehevä ja yhtä aikaa kirpsakka ja makea.



2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyväjauhoja
0,75 dl seesaminsiemeniä (paahda halutessasi)
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
3 dl karviaissosetta
2 kananmunaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 dl rypsiöljyä

kuorrute:
2 dl tomusokeria
n. 1 rkl vettä

1. Sekoita jauhot, siemenet, leivinjauhe ja suola keskenään kulhossa
2. Sekoita toisessa kulhossa munat, sokerit ja öljy
3. Yhdistä jauhoseos, munaseos ja karviaissose
4. Voitele leipävuoka (tai pieni pyöreä vuoka) ja kaada taikina siihen
5. Paista 175 asteessa 35-45 minuuttia. Jäähdytä kunnolla
6. Sekoita kuorrutteen ainekset sekaisin ja valuta kuorrute kakun päälle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti