7. huhtikuuta 2011

Maalaissalaatti Strömsön tapaan

Voihan porsaan kylkisiivut! Tiristetään pannulla ja päälle ripsaus suolaa ja mustapippuria myllystä. Kun tuo täydellisyys yhdistetään perunaan, kananmunaan, punasipuliin ja sinappiseen kastikkeeseen syntyy täydellinen maalaissalaatti. Allekirjoitan Kädenvääntäjien lausuman: todellakin meni just niin kuin Strömsössä!!



3 annosta

3 reilun kokoista perunaa
3 kananmunaa
200 g porsaan kylkiviipaleita
suolaa ja pippuria
pieni punasipuli
1 ruukku salaattia

kastike:

0,5 dl öljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sinappia
suolaa
valkopippuria

1. Kuori ja keitä perunat. Keitä kananmunat pehmeiksi. Jäähdytä ja paloittele
2. Kuutioi porsaan kylkiviipaleet ja paista rapsakoiksi pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla
3. Kuori ja hienonna punasipuli
4. Valmista kastike: mittaa ainekset pieneen purkkiin ja ravistele voimakkaasti sekaisin
5. Revi salaatti tarjoiluvadille ja nostele päälle perunat, kananmunat ja punasipuli. Pirskottele päälle kastike ja laita päällimmäiseksi lihat

3 kommenttia:

  1. Veikkaan, että on aika hyvää salaattia :) Itsekin ihastuin ihan tässä viime viikolla johonkin maalaissalaatin nimellä kulkevaan, mutta ei mitään havaintoa missä se oli tai mitä siihen tuli :/ Ehkä otan tämän ohjeen korvaukseksi talteen :)

    VastaaPoista
  2. Ui vitsi! Jee, jos säkin tykkäsit! Pitääki ostaa asap kotiin taas possun kylkeä, mums.

    VastaaPoista
  3. Läjäsin salaatin hieman erityylillä kasaan kuin Vääntäjissä. Mutta tässä oli kyllä kaikki kohdallaan! Ei mitään erikoista eikä mitään ylimääräistä. Silkkaa simppeliyttä! :) (Kyllähän tää tietysti pekonillaki toimis... :P)

    VastaaPoista