2. maaliskuuta 2009

Madekeitto

Tässäpä uusi tuttavuus meidän perheessä! Meillä ei ole kalakeittoa tehty koskaan aikaisemmin koska joku meillä vähän tuolle kalalle pyrryyttää... Mutta nyt sit testinä kalakeittoa! Make-kalamies toi valmiiksi riisutun mateen ja Pekka-serkku-kalakokki tuli sit auttelemaan laittamisessa (ja syömisessä myös). Ja olipas hyvää (ja ah, niin kevyttä... kröhöm...). Tämä ruoka pitäis laittaa silmät kiinni (että ei näkis miten paljon siihen tulee rasvaa) ja syödä silmät kiinni (on nimittäin tooooosi paljon paremman makuista kuin näköistä). Samalla ohjeella saa muustakin vaaleasta kalasta hyvää keittoa, esim. siis seillä kannattaa kokeilla. Ja myös lohikeitto tällä ohjeella varmaan onnistuis hyvin - tosin voita laittaisin hieman vähemmän.



1 punasipuli (tai tavallinen)
5-6 perunaa
tilkkanen öljyä
vettä
made
5 dl maitoa
2 dl ruokakermaa
3 laakerinlehteä
8-10 maustepippuria
1 tl suolaa
1 tl tilliä
3 viipaletta ruisleipää
25-50 g voita

1. Nylje ja puhdista made valmiiksi
2. Kuori ja viipaloi sipuli ja perunat. Kuullota sipulia öljyssä ja lisää sitten perunaviipaleet. Kuullota hetkinen
3. Lisää vettä sen verran että ainekset peittyvät väljästi. Paloittele kala ja lisää kattilaan. Keittele n. 20 minuuttia
4. Lisää maito ja kerma sekä mausteet. Keitä n. 20 minuuttia
5. Paloittele ruisleipäviipaleet isoiksi paloiksi ja lisää keittoon
6. Lisää voita maun mukaan keiton päälle ja anna sulaa
7. Syö ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti