18. huhtikuuta 2009

Sitruunapiirakka

Imellystä kerrakseen, mutta makeus taittuu onneksi kirpeällä sitruunalla! Piirakkaan voi käyttää myös valmista piirakkapohjataikinaa jos haluaa hieman oikaista ja vähentää työvaiheita.



pohja:
100 g margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

täyte:
2 dl vettä
1,25 dl sokeria
2 keltuaista
2 rkl maissijauhoja
1 sitruunan mehu (n. 4 rkl) ja kuori
25 g voita

päällys:
2 valkuaista
ripaus suolaa
1 dl tomusokeria

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri ja lisää muna voimakkaasti vatkaten
2. Sekoita kuiva-aineet ja siivilöi taikinaan
3. Painele taikina voideltuun piirakka- tai irtopohjavuokaan ja kypsennä 200°/15-20 min.
4. Sekoita kattilassa vesi, sokeri, keltuaiset, maissijauhot ja sitruunamehu. Kuumenna kunnes kiisseli sakenee ja muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sitruunankuoriraaste ja voi ja sekoita tasaiseksi
5. Kaada kiisseli pohjan päälle ja anna jäähtyä
6. Vatkaa valkuaiset suolaripauksen kanssa. Kun alkavat kovettua, lisää tomusokeri vähitellen. Vatkaa kovaksi vaahdoksi ja lisää piirakan päälle. Kypsennä 225°/5-7 minuuttia kunnes marenki saa väriä

3 kommenttia:

  1. pohja on ihan perseestä

    VastaaPoista
  2. En tarkkaan muista minkälainen tämä pohja oli, mutta sen muistan että kyllä piirakka kuitenkin maistui! :) Ehkäpä anonyymillä olis tarjota joku parempi pohjan ohje? Ja nuo kaupan valmiit taikinatki on ihan hyviä!

    VastaaPoista
  3. Pohja onnistuu hyvin ja on parempaa kuin kaupan; sanon näin monta kertaa kokeilleena. Ja tänään meinasin taas tehä "iltapalaksi"...

    VastaaPoista