20. elokuuta 2009

Haudutettu punakaali

Tämä yllättävän hyvä lisukkeen ohje on myös otettu Karpin keittokirjasta. Toimii hyvin lihapullien tai possun pihvien kaverina! Tätä olen joskus aikaisemmin karpatessani tehnyt ja omaan reseptiarkistooni jo arkistoinut. Eipäs tullut mieleenkään tämä ruoka ennen kuin muksujen kanssa käytiin ruokakaupassa. Esikoinen oli hyvin hämmästynyt kun punakaalin hyllyssä näki! "Voiko tämä olla totta! Punaista kaalia!!" :) Ostettiin sitten yksi semmoinen kun sattuivat vielä mukavan pieniäkin olemaan. Arvatkaas suostuiko sit maistamaan...? Kahden pisteen vihje: vastaus ei ala K-kirjaimella!



50 g Voita
500 g Punakaalia
1 Sipuli
0,5 dl vettä
1 rkl Punaviinietikkaa
valkopippuria
suolaa

1. Hienonna kaali ja sipuli. Sulata voi kattilassa ja lisää kasvikset. Kuullota 10-15 minuuttia
2. Lisää vesi.
3. Hauduta miedolla lämmöllä noin tunti ja mausta punaviinietikalla, valkopippurilla ja suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti