19. lokakuuta 2009

Shire Sandwich

Herkku ja koukku -blogi kehitteli jälleen voittoisan reseptin ruokahaasteeseen syyskuussa! Onnittelut voitosta! :)

Lokakuun haasteen aihe on Leffaruokaa - mielenkiintoinen, joskin hieman hankala minulle... En juurikaan katso elokuvia - toisaalta niistä muutamista mieleen jääneistä olikin sitten helppo valita! Ensiksi tuli mieleen Pulp Fiction ja jotain hampurilaisbaarityylistä, sitten mielessä kävi Kaunotar ja Kulkuri ja lihapullaspagetti (sama ajatus oli tullut mieleen myös Sitruunaiselle Keittiö Piemonten sydämessä -blogista!).

Vahvasti olen kuitenkin sitä mieltä että maailman paras elokuva (ja kirjana vielä parempi) on Taru Sormusten Herrasta -trilogia! Tieni kävi siis Hobittilan höyryävien patojen ääreen. Hobitithan tunnetusti syövät mielellään ja paljon! Hobittilan vihreä kumpumaisema ja rehevät pikkupuutarhat tarjoavat rehellistä ja aitoa lähiruokaa maalaishenkeen: juureksia, hedelmiä, lihaa, juustoja ja metsän antimia. Näistä aineksista kokosin sitten haasteannokseni, Shire Sandwichin.



yhteen annokseen (hobitin mittapuulla!) tarvitset:

2 viipaletta täysjyväleipää
sipaisun margariinia
pari reilua viipaletta juustoa (käytin Valion Luostari-juustoa)
2 porsaan ulkofileepihviä
kananmunan ja korppujauhoja leivittämiseen, voita ja öljyä paistamiseen
pari herkkusientä
puolikkaan sipulin
suolaa, pippuria, timjamia ja balsamiviinietikkaa

1. Nuiji possun pihvit ohuemmiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Kasta pihvi ensin kananmunassa ja sitten korppujauhoissa. Paista voin ja öljyn seoksessa rapeaksi
2. Paloittele sienet ja hienonna sipuli. Paista ne kuumalla pannulla voissa ja mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja balsamiviinietikalla
3. Paahda leipäviipaleet ja voitele ne margariinilla. Laita juustoviipaleet leiville, pihvit niiden päälle ja lusikoi sieni-sipuliseos päällimmäiseksi

Tarjoa lisukkeena omenaista salsaa:

n. 10 kirsikkatomaattia
1 omena
1 pieni punasipuli
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
suolaa ja pippuria
muutama tippa tabascoa
vajaa 1 rkl worchesterkastiketta

1. Paloittele tomaatit, omena ja punasipuli ja murskaa valkosipulin kynsi
2. Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja anna maustua kylmässä muutama tunti ennen tarjoamista

5 kommenttia:

  1. Brittityyliset paahtoleivät pannulla tehtynä hyvin lisukkein ovat parasta krapularuokaa mitä voi olla. No, spaghetti alla carbonara on hyvä kilpakumppani. Minullakin kävi TSH mielessä: kuinka Denethor syö kirsikkatomaatteja... Ei, se kohtaus ei ole esteettinen.

    Päädyin sitten kuitenkin hempeämille blogausmaille.

    VastaaPoista
  2. Hih! Denethor miullaki käväisi mielessä, siinä syöntikohtauksessa on jotain niin mieleenpainuvaa! :) Hobittilan tyyli on ehkä hieman miellyttävämpi! :)

    VastaaPoista
  3. Balsamiviinietikka on aika yllättävä ainesosa. Hobitti on tainnut kohdata Jamie Oliverin :)

    VastaaPoista
  4. Ooh, hobittijuhlat olisi niin mun mieleen. Mietinkin juuri blogia varten hyviä juhlakohtauksia leffoista ja tämä on aivan loistava. Tämä tulisi niissä juhlissa kyllä tarjolle. Mumskis.

    VastaaPoista
  5. Ari: juu, oliver oli apukokkina bilbon synttäribileissä! ;) Ei vaan, aattelin että tulis hieman särmää makua sieniin! :) Miun suussa ainaki toimi oikein hyvin!

    Rauna: Voi kun pääsisiki oikeesti hobittilan pöytään popsimaan oikeeta rehellista RUOKAA! :)

    VastaaPoista