21. maaliskuuta 2010

Päärynä-gorgonzolasalaatti

Sattumalta löysin itselleni aivan uuden blogin Omenaminttu, jonka ihanat kuvat saavat kyllä veden kielelle! Kaapissa nökötti jämäpakkaus rucolaa ja tämä salaatti sattui silmääni kuin tilauksesta. Nuo pähkinät ovat aivan ihania, varmaan kivasti toimisivat myös jäätelön kanssa herkkuhetkissä!



lehtisalaattia (käytin puna-vihreää ruukkusalaattia)
rucolaa (jääkaapissa nököttävä jämä oli vielä ihan ok edellisenä päivänä...en laittanutkaan!)
2 - 3 kypsää päärynää viipaleina
150 g gorgonzola juustoa paloiteltuna (aurajuustolla mentiin)
1 pussi (70 g) saksanpähkinöitä
1 rkl voita
1 rkl hunajaa
1 tl sokeria
ripaus suolaa
oliiviöljyä
vaaleaa balsamiviinietikkaa

1. Valmistele ensin pähkinät: Sulata voi ja hunaja paistinpannulla. Puolita pähkinät ja sekoita ne huolella voi-hunajaseokseen. Levitä ne uunipellille paperin päälle. Ripottele pinnalle sokeria ja suolaa ja paahda uunissa 175 asteessa n. 8 minuuttia. Anna jäähtyä
2. Annostele salaatit, päärynäviipaleet, juusto ja pähkinät tarjoiluastiaan ja pirskottele päälle oliiviöljyä ja vaaleaa balsamiviinietikkaa.

2 kommenttia:

  1. Sinäpäs kokkaat ahkerasti ja postaat myös :) Hauska, että löysit blogiini. Pähkinät eivät tosiaan kauaa pellillä pysy, katoavat nopeasti parempiin suihin. Hauskaa viikkoa sinulle Anzku!

    VastaaPoista
  2. No nyt on mahoton italia-hönkä päällä. Just tänään mietin että taitaa olla nyt neljä viikkoa takana niin että joka päivä oon kokeillu jonkun uuden reseptin - vähintään! Pakko myöntää että alkaa hieman jo into hiipua. Tai no, kokkailu sinänsä innoistaisi mutta on välillä pienten muksujen kans hieman haastavaa. Ens viikolle esikoinen sai suunnitella ruokalistan, sit "pääsee" taas kokkailemaan ilman ohjeita. Välillä sekin on ihan kivaa!

    VastaaPoista