18. maaliskuuta 2010

Palsternakkaa ja pekonia tagliatellen kera

Toinen palsternakkatesti. Tämä vei sydämeni aivan täysin - ja ihme kyllä isäntä ja neljäveekin söivät tätä mielellään!! Laitoin palsternakkaa tähän vain reilun 100 g kun ajattelin sen hallitsevan liikaa tuota ruokaa. Olisi hyvin voinut käyttää koko 200 g. Hiljalleen pekonin kanssa paistettuna (ja ehkäpä rasvaakin säästelemättä...) maku oli ihanan pehmeä ja hieman makea. Seuraavalla kerralla meinaan laittaa pekonin muruina, se tuntui olevan nyt melko hallitseva maku tässä ruuassa. Kaunista kuvaa tästä söpöstä ei saanut mutta älkää antako sen hämätä! Ohje on lähtöisin Jamie Oliverin nettisivuilta.



500 g tagliatellea
4 nokaretta voita
1 pkt pekonia
timjamia (tai rosmariinia)
2 valkosipulin kynttä
200 g palsternakkaa
3 kourallista parmesaaniraastetta
pippuria

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
2. Sulata puolet voista pannulla ja laita pannulle paloiteltu pekoni ja timjami. Anna tiristä pari minuuttia
3. Hienonna valkosipuli ja kuori ja viipaloi tai suikaloi palsternakka. Lisää ne pannulle ja kypsennä n. 3 minuuttia kunnes pekoni on saanut kivasti väriä
4. Lisää loppu voi pannulle (tämä oli ehkä jo liioittelua rasvan kanssa tai sitten miun käsitys nokareesta oli hieman yliampuva!) ja anna sen sulaa. Lisää parmesaani ja pari kauhallista pastan keitinvettä. Sekoittele tasaiseksi
5. Valuta kypsä pasta ja sekoita se kastikkeen joukkoon (meillä on oikeastaan aina kastike erikseen niin on helpompi sitten annostella maisteluannoksia nirppiksille ;))

2 kommenttia:

  1. Eikö olekin aivan mahtava tuo pekonin ja palsternakan liitto? Ite oon aina vaan paistanut niitä lisäkkeeksi, miten ihmeessä ei tullut itsellä pasta mieleen? Vitsi toi oli varmaan aivan ihanaa, pitää testata.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanaa! Kokeile ihmeessä!

    VastaaPoista