17. kesäkuuta 2010

Mustikka-piimämuffinssit

Operaatio äidin pakastimen tyhjennys jatkuu! Esikoinen joku päivä pyysi että voisinko tehdä mustikkamuffinsseja (muffinsien ja muffinien syvimmästä olemuksesta kannattaa lukea lisää tästä ihanasta Eevan postauksesta! ;)). En muista ikinä mustikkaisia muffinsseja tehneeni, liekö jostain kirjasta tai tv-ohjelmasta tuon idean päähänsä saanut. Kahvitteluvieraita oli tulossa joten kurkkaus pakastimeen ja mustikoita vähemmäksi! Aivan ihanan meheviä ja kosteita muffinsseja. Hieman enemmän kaipasin taikinaan sokeria koska käyttämäni mustikat olivat sokeroimattomia. Ohje on Leivontaherkut–kansiosta.



12 kpl

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
3 rkl sokeria (laittaisin hieman enemmän!)
1 kananmuna
1,25 dl piimää (laittaisin hieman enemmän tätäkin)
0,5 dl rypsiöljyä
2-3 dl jäisiä mustikoita

voiteluun:
kananmuna

pinnalle:
2 rkl (raakaruoko)sokeria

1. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja sokeri keskenään
2. Vatkaa toisessa kulhossa kananmuna ja piimä kevyesti sekaisin. Lisää seos jauhoseokseen. Lisää myös öljy ja sekoita hyvin. Lisäsin tässä vaiheessa piimää, koska taikina oli todella paksua
3. Lisää taikinaan vielä mustikat ja sekoita varovasti sekaisin
4. Jaa taikina muffinssivuokiin tai voidellulle –pellille. Voitele munalla ja sirottele pinnalle sokeria
5. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia

3 kommenttia:

  1. Toimii myös kermaviilistä tehtynä; tosin pitää laittaa loraus maitoa/kermaa notkistamaan taikinaa. Sokeria voipi tosiaan olla enemmän ja suolan jätin pois kokonaa. Korvasin sen muilla leivontamausteilla....

    VastaaPoista
  2. Huh huh mitä kumipallomuffinsseja tuli tuolla ohjeella. Oudon koostumuksen lisäksi sokeria saa todellakin olla huomattavasti enemmän jos haluaa että leivonnaiset maistuvat edes hyvälle... Tosi kauniin näköisiä ne kyllä ovat, ihan kun tuossakin kuvassa.

    VastaaPoista
  3. Harmi kun eivät onnistuneet. Olisitkohan sekoittanut taikinaa liian pitkään? Pitänee kokeilla itsekin näitä taas tehdä että miten onnistuvat. Parisen kertaa olen kyllä näitä tehnyt enkä muista ongelmia olleen.

    VastaaPoista