21. lokakuuta 2010

Aurajuustoriisi

Hieman risoton kaltainen riisilisäke vaikkapa broilerille. Aurajuuston tilalla voi toki käyttää mitä juustoa vain. Ohje (hieman mukaillen) Mysi Lahtiselta.



3 dl pyöreäjyväistä riisiä (käytin arboriota)
keittämiseen kanalientä
1 sipuli (kaivelin kevätsipulia pakastimesta, purjo toimisi varmasti hyvin myös)
voita
1 d vettä
1 dl kermaa
n. 80 g aurajuustoa

1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan käyttäen veden tilalla kanalientä
2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli voissa pannulla pehmeäksi
3. Mittaa vesi ja kerma kattilaan, kuumenna ja sulata aurajuusto sekaan.
4. Sekoita sipuli ja aurajuustokastike kypsän riisin sekaan

4 kommenttia:

  1. Ihana vinkki, kiitos. tehdään heti ensi viikolla, kun ollaan lomalla ja tehdään kotonakin ruokaa.

    VastaaPoista
  2. Tuo Mysin kirja on täynnä kivoja pieniä arkioivalluksia! Helpoilla pienillä jutuilla saa vaihtelua arkiruokaan.

    VastaaPoista
  3. Onpa ihanan kuuloista :) Kelpais mulle!

    VastaaPoista