Maku-lehden numerosta 4/2010 löysin näiden herkullisen valkosipulisten papujen ohjeen. Pavut voi valmistaa tuoreista tai pakastetuista pavuista ja ne maistuvat sekä lämpimänä että kylmänä lisukkeena (itse tykkäsin enemmän lämmitetyistä pavuista).
300 g vihreitä tai keltaisia tuoreita papuja tai ohuita vihreitä pakastepapuja
marinadi:
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 dl rypsiöljyä
1 rkl viinietikkaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
basilikaa ja persiljaa
1. Keitä tai höyrytä pavut kypsiksi ja paloittele pienemmiksi halutessasi
2. Valmista marinadi: kuori ja hienonna sipulit ja sekoita kaikki ainekset sekaisin. Kaada seos papujen päälle ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti