18. lokakuuta 2010

Marinoidut pavut

Maku-lehden numerosta 4/2010 löysin näiden herkullisen valkosipulisten papujen ohjeen. Pavut voi valmistaa tuoreista tai pakastetuista pavuista ja ne maistuvat sekä lämpimänä että kylmänä lisukkeena (itse tykkäsin enemmän lämmitetyistä pavuista).



300 g vihreitä tai keltaisia tuoreita papuja tai ohuita vihreitä pakastepapuja

marinadi:

1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 dl rypsiöljyä
1 rkl viinietikkaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
basilikaa ja persiljaa

1. Keitä tai höyrytä pavut kypsiksi ja paloittele pienemmiksi halutessasi
2. Valmista marinadi: kuori ja hienonna sipulit ja sekoita kaikki ainekset sekaisin. Kaada seos papujen päälle ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti