Lusikka soppaa –kurssin ohjekavalkadin päättää valkosipulipatongit joita oli tarjolla keittojen kaverina. Kurssilla patongit tehtiin pikapikaa. Cebic pyöräytti taikinan käden käänteessä (melekonen taikinakone!!), taikina kaulittiin, täytettiin, rullattiin ja kohotettiin rullattuna. Taikinaan saa vaihtelua käyttämällä täysjyväisempiä jauhoja ja täytteeksi voi laittaa melkein mitä vain: erilaisia juustoja, aurinkokuivattua tomaattia, kuullotettua sipulia, kinkkusuikaleita, yrttejä.
3 kpl
4 dl vettä
40 g hiivaa
0,5 dl öljyä
2 tl suolaa
n. 10 dl jauhoja
200 g valkosipulituorejuustoa
2 valkosipulin kynttä
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Lisää öljy ja suola. Lisää jauhoja sopivasti ja vaivaa taikina hyvin. Jaa taikina kolmeen osaan ja anna levätä paloina noin 10 minuuttia
2. Kauli taikinapalat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Purista valkosipulinkynnet tuorejuuston sekaan, sekoita ja levitä täyte taikinalevyille. Kääri levyt rulliksi kulmasta alkaen. Anna kohota puolisen tuntia
3. Leikkaa kohonneisiin patonkeihin viillot ja paista alatasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti