28. lokakuuta 2010

Linssi-porkkanakeitto

Lusikka soppaan - toinen soppa!

Tämän keiton kohdalla minua epäilytti muutama seikka:
1. porkkanat sosekeitossa on joskus painonvartijoiden pisteitä laskiessani alkanut tulla todella pahasti korvista eli ei houkuttele tänä päivänä.
2. jeera-korianteri-yhdistelmä ei juurikaan saa minua innostumaan
3. linssejä sosekeitossa?

Keitto sai kuitenkin epämiellyttävät mielleyhtymät unohtumaan! Porkkanaa ei ollut liikaa, jeeraa ja korianteria ei ollut liikaa, kookosmaitoa ei ollut liikaa. Linssit antoivat kivaa täyteläisyyttä keittoon. Tämä keitto oli lempeän makea ja mausteinen keitto, joskin chiliä olisi voinut olla hieman enemmän.



2 dl punaisia linssejä
2 sipulia
4 porkkanaa
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 prk tomaattimurskaa
3 rkl öljyä
1-2 tl jeeraa
1 tl korianteria
1 tl chilijauhetta
3 rkl fariinisokeria
3 dl kookosmaitoa

1. Huuhtele linssejä siivilässä kylmän veden alla kunnes huuhteluvesi on kirkasta
2. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat
3. Kuumenna vesi kattilassa ja murenna joukkoon kasvisliemikuutiot. Lisää kasvikset ja tomaattimurska sekaan. Anna kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla puolisen tuntia
4. Kuumenna öljy pannulla ja herättele mausteet siinä
5. Soseuta keitto, lisää joukkoon mausteseos, fariinisokeri ja kookosmaito. Kuumenna ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti