Cebicin keittiöstä löysin bloggaajan sanojen mukaan yhden parhaista piirakoista mitä hän on koskaan tehnyt. Testasin (tosin hieman eri täytteillä) ja allekirjoitan lausuman! Parasta piirakkaa mitä olen ikinä tehnyt! Yleensä suolaisen piirakan kerma-munaseos on liian löysää ja rakeisen tutisevaa joka muistuttaa munamaitoa (yöks!). Tämän piirakan täyte oli jämäkkää eikä valunut minnekään suuntaan - ekstra-keltuaisissa varmasti se salaisuus! Yleensä olen tottunut laittamaan juustoraasteen (monien ohjeiden mukaisesti) piirakan päälle jolloin piirakkaan tulee rapsakka pinta (en tykkää siitäkään). Tässä piirakassa juustoraaste laitetaan väliin joka varmasti osaltaan mehevöittää piirakan rakennetta. Pohjan voi jokainen tehdä oman makunsa mukaan tai käyttää valmista taikinaa. Itse tein pohjan entisellä hyväksi havaitulla ohjeella.
pohja:
esim. tällä ohjeella
täyte:
400 g broilerin suikaleita
120 g juustoraastetta (laitoin port salutia)
1 prk kolmen juuston kermaa
2 kananmunaa
3 kananmunan keltuaista
suolaa ja pippuria
vajaa rasiallinen kirsikkatomaatteja
1. Valmista pohjan taikina ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
2. Ruskista broilerin suikaleet, mausta tarvittaessa ja laita ne vuokaan. Ripottele päälle juustoraaste
3. Sekoita kanamunat ja keltuaiset kolmen juuston kermaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos broilerin päälle
4. Halkaise kirsikkatomaatit ja painele ne piirakkaan.
5. Paista 225 asteessa kunnes pohja on kypsä ja pinta alkaa saada hieman väriä, n. 20-30 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti