30. lokakuuta 2010

Ranskalainen sipulikeitto

Lusikka soppaan jatkuu vaan…

Tämä on nopea versio sipulikeitosta. Perinteisesti sipulikeittoa haudutetaan pitkään ja pitkään ja keiton voi tehdä etukäteen jo vaikka edellisenä päivänä koska sen maku vaan syvenee ja paranee lämmitettäessä. Tämäkin versio oli oikein maukas joskin keittolautasten ääressä kuului kommentteja että jotain tästä puuttuu. Cebic heitti ideana lisätä keittoon härkä-punaviinifondia antamaan hieman syvyyttä. Kannattaa kokeilla!



6 sipulia
3 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
1 l kasvislientä
(loraus fondia)
0,25 tl mustapippuria
4 viipaletta vaaleaa leipää (esim. paahtoleipää)
150 g emmental- tai gruyerejuustoa raasteena

1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit pehmeäksi miedolla lämmöllä
2. Sekoita joukkoon jauhot, kasvisliemi, (fondi) ja pippuri. Keitä hiljalleen puolisen tuntia
3. Kaada valmis keitto uuninkestävään kulhoon. Paloittele leipä ja ripottele palat keiton pinnalle. Levitä päällimmäiseksi juustoraaste. Gratinoi keittoa 250 asteessa noin 10 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti