31. lokakuuta 2010

Borssikeitto

Viimeinen soppaohje kurssilta.

Borssikeittoa muistan syöneeni lapsena naapurin rouvan luona. Soppa ei oikein maistunut ja kylmää keittoa pyörittelin lautasella pitkät tovit ennen kuin sain kilttinä tyttönä syötyä lautasen tyhjäksi. Perästä vielä kuului että en ollut osannut käyttäytyä nätisti. Siinäpä ainoa kokemukseni borssikeitosta. Tämä keitto ei kauhean paljoa muuttanut mielipidettäni borssikeitosta – vaikka tällä kertaa söin annokseni kokonaan sen vielä ollessa lämmin. Syötävää soppaa joka ei kuitenkaan lukeudu suosikkeihini!



400 g raakaa punajuurta
2 porkkanaa
250 g valkokaalia
2 sipulia
2 rkl voita
1 l liha- tai kasvislientä
1-2 rkl punaviinietikkaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 rkl silputtuja tuoreita yrttejä tai 2 tl kuivattuja (esim. timjamia, rakuunaa, rosmariinia)
(200 g kypsää savulihaa/kinkkua ohuina suikaleina)

1. Pese ja kuori juurekset, kuori sipulit. Suikaloi kaikki kasvikset ohuiksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneella
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia hetki. Lisää liemi ja anna kiehua puolisen tuntia
3. Mausta keitto ja anna hautua vielä hetki. Lisää lopuksi halutessasi savuliha ja kuumenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti